Македонија,Крими хроника

Ограбена црквата „Св. Богородица“ во битолско Кравари

Ограбена црквата „Св. Богородица“ во битолско Кравари

Тешка кражба се случила вчера во црквата Св. Богородица во село Кравари, Битола.

Од црквата биле одземени околу 2.000 денари.

Од МВР велат дека преземаат мерки за пронаоѓање на сторителот.