Македонија,Крими хроника

Ограбена црквата „Св. Илија“ во штипско

Ограбена црквата „Св. Илија“ во штипско

Во црквата „Св. Илија“ во село Аргулица, штипско завчера се случила тешка кражба.

Со употреба на сила непознатиот сторител одзел 5.000 денари.

Извршен е увид на лице место и се преземаат мерки за откривање на сторителот.