Крими хроника

Ограбена црквата „Св. Недела“ во Катланово

Ограбена црквата „Св. Недела“ во Катланово

Ноќеска е ограбена црквата „Св. Недела“ во скопското село Катланово, извести скопската полиција.

Од извршениот увид е констатирано дека крадците украле четири икони. Крим-техничари на МВР откако заврпиле со увидот, на вештачење ги однеле материјалните докази кои зад себе ги оставиле крадците.