Македонија,Крими хроника

Ограбени четири цркви, украдени икони, пари и стар крст

Ограбени четири цркви, украдени икони, пари и стар крст

Арамиите се почество провалуваат во црквитево села ширум Македонија, користејќи погоден момент кога во нив нема никој.

Според информациите од Министерството за внатрешни работи од 25 февруари до денеска, мета на арамии биле три цркви, „Св.Илија“ тетовско, „Св.Богородица“ општина Маврово-Ростуше, „Св.Никола“ и „Св.Димитрија“ во крушевско.

Арамиите успеале од црквите да украдат околу 6.000 денари, еден стар крст и шест икони.