Македонија,Крими хроника

Ограбени две цркви во Битола

Ограбени две цркви во Битола

Тешка кражба се случила вчера во црквите „Св. Јован Крстител“ и „Св. Јован Благослов“ во Битола.

Засега непознат сторител одзел 2.000 денари, масло за јадење и оштетил две икони.

Се преземаат мерки за откривање на сторителот.