Македонија,Крими хроника

Ограбени две цркви во кичевско

Ограбени две цркви во кичевско

Во текот на изминатите два дена од две цркви во кичевско се украдени три илјади денари.

Кражбите се случиле во селата Козица и Ехлоец. Непознат сторител од црквата „Св. Петка” украл околу две илјади денари и од црквата „Св. Пантелејмон” украл околу илјада денари.

Се трага по сторителот.