Политика

Огромна поддршка за ВМРО-ДПМНЕ од сестринските партии од Балканот и Европа

Огромна поддршка за ВМРО-ДПМНЕ од сестринските партии од Балканот и Европа
Тука имаме и преставници од сестринските политички партии од Албанија, Косово, Србија како и од Босна и Херцеговина а заедно разговараме за економските и социјалните политики на нашите партии, изјави Александар Николоски од ВМРО-ДПМНЕ, на денешниот регионален форум за образование.

-Ова е добра можност да ги презентираме во овие сектори нашите остварување досега како и она што го ветуваме во изборната програма „Реално“. Ова претставува уште една силна потврда за поддршката на ВМРО-ДПМНЕ која ја добива од страна на сестринските партии, од страна на институтите кои што ја помагаат европската народна партија како и од самата народна партија, истакна  Николоски.