Македонија

Охрид меѓу десетте најубави места на Балканот

Охрид меѓу десетте најубави места на Балканот

Македоснкиот бисер – Охрид се најде меѓу десетте најубави места на Балканскиот полуостров на листата на порталот Earth traveling.

ohrid-ezero

Регионот нуди одлични можности за запознавање на историјата, локалната и традиционалната храна, авантури и прекрасна природа што ретко може да се најде ширум светот, пренесува порталот.

ohrid35.jpg

Охрид секоја година го посетуваат се поголем број туристи, а Охридското езеро по многу нешта е единствено во светот. Тоа е седмо најдлабоко езеро во Европа и е број еден туристичка дестинација во Македонија.