петок, 21 октомври 2016  |  Вести денес: 67

Охриѓанка узурпирала државно земјиште

Кривична за фалсификатори од Струмица

Поврзани вести

Четириесет и четиригодишнагта В.К.В. од Охрид доби кривична пријав поради сомнение дека сторила кривично дело „Узурпација на недвижности “.

Пријавената, од почетокот на годинава, со незаконски дејствија узурпирала 599 метри квадратни недвижен имот-земјиште сопственост на Република Македонија.

Тоа го направила со намера за владение на недвижниот државен имот лоциран покрај магистралниот пат Охрид-Ќафасан веднаш до нејзината парцела, а со цел да го употреби за лична корист.

В.К.К. на узурпираното државно земјиште најнапред поставила ограда а потоа со насипување песок овозможила пристап од магистралниот пат до целокупниот имот по што започнала да го изнајмува како паркинг простор.

Најчитани вести