четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 53

Околу 1.000 „спорни“ граѓани досега се пријавиле во ДИК

Од речиси 40 илјади граѓани со спорни записи, до вчера напладне во Државната изборна комисија се пријавиле околу илјада, за да бидат запишани во избирачкиот список и да можат да го остварат своето гласачко право.

dik-nova-640x320

Поврзани вести

Од речиси 40 илјади граѓани со спорни записи, до вчера напладне во Државната изборна комисија се пријавиле околу илјада, за да бидат запишани во избирачкиот список и да можат да го остварат своето гласачко право.

Се работи за граѓани на кои, по извршените вкрстени и теренски проверки, не им се совпаѓаат податоците.

Тие треба до 19-ти август да се пријават во подрачните одделенија и канцеларии на ДИК, или да се пријават преку веб- апликацијата на интернет страницата на Комисијата.

Најчитани вести