Македонија

Околу 40.000 граѓани на собирот на ВМРО-ДПМНЕ (ВИДЕО)

Околу 40.000 граѓани на собирот на ВМРО-ДПМНЕ  (ВИДЕО)
Околу 40.000 граѓани од цела Македонија излегоа на масовниот собир на ВМРО-ДПМНЕ кој се одржува денеска.

Реки од народ се упатија кон СЦ Борис Трајковски и пеејќи народни песни и’ даваат поддршка на владејачката партија.

boris-2

Целиот простор пред СЦБТ е веќе речиси исполнет, а групи на граѓани продолжуваат да доаѓаат од сите страни. Упатените велат дека доколку собирот бил на отворено, тогаш бројката би била и поголема, со оглед на ограничениот простор во салата.

boris-3

boris-nova

boris-4

Внатрешноста на СЦБТ е целосно исполнета.

gragjani