Балкан

Околу 500 мигранти се упатиле од Прешево кон Шид

Околу 500 мигранти се упатиле од Прешево кон Шид

Околу 500 мигранти, кои рано изутрината со воз пристигнале од Гевгелија во Прешево, се упатиле организирано со автобуси кон Шид, јави МИА, повикувајќи се на „Танјуг“.

Тие биле регистрирани во прифатниот центар во Прешево, по што го продолжиле патот кон Одашевци и Шид.

Возот со околу 500 мигранти, кои вчера беше запрен во Гевгелија, пристигна рано изурината во Прешево.