понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 24

Околу 58 илјади ученици денеска беа екстерно тестирани

ucenici-studenti-610x320

Последни вести

Процесот на екстерната проверка на постигањата на знаењата на вкупно 57.891 ученици од четврто одделение во основно образование до трета година средно образование започна денеска во 9:30 часот, информира Министерството за образование и наука и Државниот испитен центар.

Според информациите до овој момент процесот се одвива непречено.

Процесот на екстерна проверка на постигањата на знаењата на вкупно 183.280 ученици и проверка на објективноста на оценувањето на 17.803 наставници по 7.560 предмети, започна вчера и ќе заврши заклучно со 10 јуни.
Резултатите ќе бидат објавувани етапно, при што, поради претстојните уписи во задолжителното средно образование, предност ќе имаат деветтоодделенците.

Најчитани вести