Македонија

Околу три сантиметри снег во Кривопаланечко утрово

Околу три сантиметри снег во Кривопаланечко утрово

Крива Паланка утрово осамна со интензивни снежни врнежи кои на повисоките места над 1.000 метри надморска височина направија снежна покривка од околу три сантиметри.

Според раководителот на Подрачна единциа на Дирекцијата за заштита и спасување од Крива Паланка, Зоки Павловски, снегот не се задржува на коловозите во градскиот и приградски реон.

„Нема никакви задржувања на снегот на коловозот, снегот се топи поради позитивните температури на воздухот, а сите патни правци во општината, локални и регионални, се проодни. И магистралниот пат Куманово-Крива Паланка-граничен премин со Р. Бугарија, Деве баир , е прооден. Снег има само на повисоките места каде покривката изнесува од два до три сантиметра“, информира Павловски.

Вели дека се во координација со сите сервисни служби за евентуални тековни проблеми, и нагласи дека нема информации ниту за прекини во снабдувањето со електрична енергија во оддалечените села во планинскиот реон.