Магазин

Октриен љубовен спреј од кој жените “полудуваат” по мажите

Октриен љубовен спреј од кој жените “полудуваат” по мажите

Научниците создадоа спреј со кој мажите ќе им далеку попривлечни на жените.

Секој маж ќе посака да го купи спрејот Syntocinon. Всушност откако неговата партнерка ќе го вдиши, истиот маж и станува се попривлечен.

Овој спреј содржи синтетички облик на хормонот окситоцин, за кој е познато дека се ослободува од телото ако луѓето се заљубат. Овој хормон, исто така, игра голема улога во стимулирањето на произвувањето на млеко кај мајките и заслужен е за длабоко емотивна поврзаност со бебето. Но, дека жените полудуваат откако ќе го вдишат до сега не било познато.

Истражувањата покажале дека секоја девојка по инхалација на Syntocinon го проценила нејзиниот партнер 15 отсто поатрактивен. Исклучоци биле само девојките кои земаат контрацептивни таблети, ним им биле подеднакво привлечни со и без Syntocinon.

Овој спреј се продава онлајн, а неговата цена е околу  1600 денари.

Лекарите сепак предупредуваат дека со хормоните не треба да се игра, бидејќи може да има негативно влијание на срцето, можни се главоболки, гадење, губење на плодот и останати здравствени проблеми.