Свет

Оланд: Во Франција е зголемено нивото од терористичка закана

Оланд: Во Франција е зголемено нивото од терористичка закана

Кај нас има високо ниво на закана, но имаме и план за мобилизација кои исто така се на многу високо ниво, посочи Оланд по средбата со претседателот на Сенегал Маки Сал во Париз.

Оланд посочи дела во Франција се преземени сите мерки за да се гарантира најголема можна безбедност секаде посебно на божикните базари и места каде се собираат голем број луѓе.

Тој  изрази сочувство до Германија.

Од името на Франција сакам да изразам солидарност и сочувство до Германија по терористичкиот напад во Берлин, посочи Оланд.