среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 49

ОН: Судирите пречка за уништување на сириското хемиско оружје

Шефот на мисијата на Обединетите нации задолжени за уништување на сирискиот хемиски арсенал, Зигрид Каг, изјавила дека најтешкиот дел од работата во војната во Сирија допрва доаѓа и дека судирите претставуваат една од најголемите пречки.

obedineti nacii

Поврзани вести

Таа истакна дека, иако Сирија повеќе нема можност да произведува хемиско оружје, „најсложениот и периодот со најголемиот предизвик допрва доаѓа“.

Таа нагласи дека уништувањето на сириското хемиско оружје надвор од територијата на Сирија бара „соработка од голем обем и заедничко залагање“.

 

Најчитани вести