Македонија

Опасниот врв К2 за прв пат освоен од Македонец

Опасниот врв К2 за прв пат освоен од Македонец

Здравко Дејановиќ е првиот Македонец кој успешно го искачил врвот К2, које сметан за еден од најопасните во светот.

Како што информираше страницата Eksplorersweb, интернационалниот тим во кој учествувал Здравко веќе се симнува од врвот.