Крими хроника

Опожарена црквата „Света Недела“ во Горна Матка

Опожарена црквата „Света Недела“  во Горна Матка

Помеѓу 22 и 29 јуни годинава, во месноста Марков град атар на село  Горна Матка-Скопско, непознат сторител влегол во внатрешноста на цркавата „Света Недела“ при што запалил оган од кои изгореле две икони, а биле оштетени и внатрешните ѕидови.

Непознатиот сторител покрај темелот од внатрешната страна направил ископ со длабочина од 30-40 сантиметри.

Се преземаат мерки за откривање на сторителот и расчистување на случајот.