Македонија

Опозицијата не се враќа во парламентот

Опозицијата не се враќа во парламентот

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев, по средбата со опозициските колеги Тито Петковски и Андреј Жерновски, изјави дека во однос на бојкотот на државните институтции, категорично е договорено дека нема враќање во парламентот, пренесе Плус инфо.

Во однос на опозициската стратегија, тој истакна дека имплементацијата е во тек.

– Од утре се почнуваме со јавни трибини кои ќе бидат организирани во 16 градови. Првата е утре во Битола – нагласи лидерот на СДСМ.