Македонија

Опозициски новинари зачудени од кадровската политика на Заев

Опозициски новинари зачудени од кадровската политика на Заев

Новинарката Сашка Цветковска од НОВА ТВ на Борјан Јовановски,  јавно го искажа своето зачудување од кадровските решенија на СДСМ и назначувањето на новите министри.

sashka-cvetkovska-1

На Цветковска не и е јасно зошто Оливер Спасовски заврши во МВР, а Фросина Ременски која спроед неа е постручна како професорка од факултетот за безбедност лебот ќе го вади во Министерството за труд и социјала – кога во најмала рака би требало да биде обратно.