Македонија

Опозициските медиуми подготвено и координирано го дочекаа нападот на „Гошинце“

Опозициските медиуми подготвено и координирано го дочекаа нападот на „Гошинце“

Очигледно организирано, синхронизирано и координирано од еден центар, медиумите на опозицијата, финансирани од фондацијата Сорос, ја дочекаа информацијата за терористичкиот напад врз македонската караула „Гошинце“, од страна на вооружена и униформирана група од Косово.

За координираноста на сето ова говори и фактот дека по пласирањето во јавност на информацијата за „Гошинце“, во опозициските медиуми експресно брзо беа објавени, очигледно однапред подготвени, напади врз македонската влада, изразени преку колумни, ставови и друг вид на текстови. Премногу сомнителен е моментот што за многу кус период од објавувањето на веста за нападот врз „Гошинце“, токму опозициските медиуми, почнаа да објавуваат вести, анализи и коментари во врска со инцидентот.

За координираноста на изведувањето на ова црно сценарио, од страна на Зоран Заев, Владе Милчин и нивните партнери од опозицијата, говори и фактот што Стојанче Ангелов, пред извесно време јавно кажа дека Владата подготвувала фингирани инциденти, чија цел наводно била покривање на актуелните случувања во земјава.

По се’ изгледа дека Ангелов намерно ја пласираше оваа дезинформација, за на тој начин да се обиде да ја дефокусира јавноста во Македонија од фактот, дека никој друг, освен Заев и Сорос, стојат зад ова срамно сценарио. Нивната очигледна цел беше да ги извртат информациите, да манипулираат со нив, а со цел да сокријат дека токму тие ова го подготвуваа и очигледно почнаа да го реализираат.