четврток, 20 октомври 2016  |  Вести денес: 52

Општина Аеродром донира милион денари за поплавените подрачја

poplava

Последни вести

Општина Аеродром донесе Одлука за доделување финансиска помош за санирање на последиците од елементарните непогоди и поплавите што зафатија поголем број подрачја во Македонија.

Со цел да излезе во пресрет на настраданото население, Општина Аеродром од својот Буџет ќе издвои финансиска помош во висина од 1.000.000 денари, кои ќе се спроведат со посредство на Црвениот крст на Република Македонија.

Оваа Одлука ќе се примени веднаш по добиеното позитивно мислење од Министерството за правда.

Најчитани вести