понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Општина Аеродром со поддршка на жените за успешен бизнис

500zeni-p (1)

Последни вести

Општина Аеродром почна да објавува текстови со коишто се промовира работата на невладините организации на нејзината територија со кои активно соработува, како и активностите што ги реализираат овие здруженија.

Денеска ја промовираме Фондацијата за поддршка и развој на женско претприемништво „Центар за жени претприемачи“ Скопје,  која е невладина, непартиска и непрофитна организација и која делува на целата територија на Република Македонија. Основната цел на делување на фондацијата е давање поддршка на жените и младите во нивниот деловен, личен и социјален развој преку промовирање на женското претприемништво, како и поддршка за основање, позиционирање и понатамошен развој на бизнисите на жените и младите, информираат од општината.

Активностите опфаќаат едукација, информирање, советување и менторство, вмрежување, создавање економски можности, развој на претприемачки ум и подигнување на свеста за претприемништво кај невработени лица и жени, жени во бизнисот и студенти.

Фондацијата има реализирано успешни проекти со повеќе општини со програми за обука составени од компоненти кои се спроведуваат во неколку циклуси, и тоа циклус обуки за претприемништво, за вештини за вработување, за информатичка технологија, за фармер-претприемач, како и обуки за уметнички ракотворби.

Повеќе информации за целата работа на фондацијата можат да се добијат на веб- страницата www.cwef.org.mk, како и на www.facebook.com/CWEMacedona.

Најчитани вести