Македонија

Општина Чаир најави проширување на „Цветан Димов“

Општина Чаир најави проширување на „Цветан Димов“

Ќе се прошири улицата „Цветан Димов“ кај најкритичната точка Чаирчанка.

Општината исекла десетина дрва поради менување на подземната инсталација каде ќе се прават дополнителните две ленти. Меџити вели дека поради реконструкција на уште три булевари во Чаир, ќе бидат исечени околу  20 јавори . Првиот проект предвидувал сечата да опфати над  100 дрва  долж улиците  во општината, пренесе Сител.

Со инвестиција од 3 милиони евра на градот Скопје, во Чаир ќе бидат  реконструирани Булеварот „Христијан Тодоровски Карпош“ , Пластичарската улица во должина од 1километар и клучката од Битпазар до Американската амбасада.