Македонија

Општина Карпош: Перверзна кампања на „Центар њуз“!

Општина Карпош: Перверзна кампања на „Центар њуз“!

Квази порталот „Центар нуз продолжува со монструозни конструкции и црна кампања невидена во медиумското и политичкото милје на овие простори.Наместо да ги анализираат неспособноста на својот Градоначалник, неинвентивноста и дефетизмот кои владеат во Општина Центар од  почетокот на  мандатот на Жерновски, тие упорно бираат „цели за отстрел“ во Општина Карпош и шират зла крв во медиумскиот простор, реагираат од општина Карпош, на наводите на порталот дека раководител во општината нападнал бремена колешка.

„ Целосната первезна конструкција што ја направија со последниот текст  за наводна физичка пресметка во Одделението за односи  со јавност во Карпош ( што всушност е само една од серијалот измислици, вулгарности и навреди од најдолен вид кои ги креираат за оваа Општина) е најновото нивно „постигнување“ во гебелсовата кампања и само уште еден доказ каде го насочуваат фокусот на нивните сограѓани, оние кои всушност го алиментираат нивното (не) работење. Дали добија мандат за унапредувањето на својата општина или за плукање по соседните општини е отчетот што  центарњузовци и Жерновски ќе мора повторно да го дадат пред своите сограѓани. Всушност пишаното многу повеќе говори за тој што пишува отколку за тој што се пишува“, се вели во реакцијата на општина Карпош.