Македонија

Општина Новаци објави жиро сметки за директна финансиска помош

Општина Новаци објави жиро сметки за директна финансиска помош

Општина Новаци денеска објави неколку жиро сметки за директна финансиска поддршка и помош на локалната самоуправа, а со цел поефикасно справување со последиците од големото невреме и поплавата што ја зафати општината.

Објавувањето на жиро сметките е на барање на наши сограѓани кои живеат во Австралија, Америка, но и во западноевропските држави, како и на барање на пријателските општини од соседните држави со кои општина Новаци директно соработува, информираат од секторот за односи со јавност на општина Новаци.

Од секторот за односи со јавност се посочуваат следните жиро сметки:

СМЕТКА ЗА ДОНИРАЊЕ ВО ДЕНАРИ:

ДОНАЦИИ ЗА ЕЛЕМЕНТАРНАТА НЕПОГОДА – ПОПЛАВИ КОИ ЈА ЗАФАТИЈА ОПШТИНА НОВАЦИ

ТРЕЗОРСКА СМЕТКА  100000000063095

СМЕТКА ЗА ДОНАЦИИ 749014004578978

ПРИХОДНО КОНТО 725916

ПРОГРАМА 00

СМЕТКА ЗА ДОНИРАЊЕ ВО АВСТРАЛИСКИ ДОЛАРИ:

COMMONWEALTH BANK OF AUSTRALIA SYDNEY AUSTRALIA

SWIFT BIC: CTBAAU2S Bank details (:57:):

NATIONAL BANK OF THE REPUBLIC OF MACEDONIA Address: bul.Kuzman Josifovski Pitu br.1 1000 Skopje MACEDONIA SWIFT: NBRM MK 2X Final beneficiary (:59:):

IBAN: MK 07 1007 0100 0078 449 Name: Opstina Novaci. Details of payment (:70): P.O. Box 401

СМЕТКА ЗА ДОНИРАЊЕ ОД СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ:

Correspondent bank details:

CITIBANK NA NEW YORK

Address:

111 WALL STREET NEW YORK

NY 10043

SWIFT BIC: CITI US 33

Bank details:

NATIONAL BANK OF THE REPUBLIC OF MACEDONIA

Adress Bul. Kuzman Josifovski Pitu“ бр. 1 1000 Skopje

Macedonia

SWIFT: NBRM MK 2X

Final beneficiary:

IBAN: MK07 1007 0100 0078 449
Name: Opstina Novaci.

СМЕТКА ЗА ДОНАЦИИ ОД ЕВРОПА:

DEUTSCHE BUNDESBANK ZENTRALE

Address:

Wilhelm Epstein strasse 14

Frankfurt am Main

GERMANY

SWIFT BIC: MARK DE FF

Bank details:

NATIONAL BANK OF THE REPUBLIC OF MACEDONIA

Adress Bul. Kuzman Josifovski Pitu“ бр. 1 1000 Skopje

MACEDONIA

SWIFT BIC: NBRM MK 2X

Final beneficiary

IBAN : MK07 1007 0100 0078 449
Name: Opstina Novaci.