понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 11

Општина Штип отвори сметка за донации за поплавените подрачја – Доставени хуманитарни пакети за две села

goracn1

Последни вести

Општина Штип отвори сметка за донации за поплавените подрачја, како можност да се издвојуваат и донираат средства за жителите кои претрпеа штети и за санирање на последиците од поплавите, пренесува 1.мк. Сите заинтересирани, правни или физички лица можат да донираат финансиски средства на следнава сметка:

Општина Штип-сметκа за солидаρни сρедства за елементаρни непогоди: 774014105078967; пρиходна шифρа: 72591600; НБΡМ; обρазец: ПП50.

Општината ги повика сите граѓани на Република Македонија, во рамките на своит можности да донираат и уплатата средства за санирање на штетите од поплавите во штипскиот регион. Инаку вчера претставници на кабинетот на градоначалникот на Штип, прим.м-р Илчо Захариев ги посетија селата Горачино и Брест и манастирот Света Недела. Целта на посетата е доставување на хуманитарна помош за жителите од овие три места, посебно до Брест и Горачино. Општината и градоначалникот вчера им доставија на жителите помош во храна, облека и вода, со оглед на тоа што поплавите донесоа проблеми и во овие места, иако тие не се директно загрозени од излевањето на реките. Поддршката од општината ќе продолжи и во следниот период.

Најчитани вести