Македонија

Општинската награда на Крушево за Министерството за култура

Општинската награда на Крушево за Министерството за култура

На свечената седница на Општина Крушево, на која ќе бидат доделени општинските признанија, ќе присуствува министерката култура Елизабета Канческа-Милевска.

Со одлука на општината, наградата „8 Септември“ како највисоко општинско признание годинава ќе ја добие Министерството за култура за својот придонес за промоција и афирмација на Крушево во рамкина проектот „Крушево град на културата за 2014 година“.