вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 5

Општинските училишта во Берово подготвени за почеток на наставата

berovooo

Последни вести

Во рамки на подготвителните активности за почеток на второто полугодие на учебната 2014/2015 година, градоначалникот на Општина Берово Драги Наџински ги посети општинските училишта за да оствари средба со раководните структури на училиштата.

На средбите беше разговарано за тековните активности на училиштата и подготовките за отпочнување на второто полугодие од учебната година.

-И оваа година трите општинско училишта кои се наоѓаат на територијата на Општина Берово во целост се подготвени за продолжување на наставата. За време на училишниот распуст се извршени неколку значајни зафати за подобрување просторните и технички услови.На 20-ти Јануари вратите на училиштата ќе бидат отворени заедно со наставничкиот кадар непречено без никакви проблеми да ги примат учениците на настава, изјави градоначалникот Драги Наџински.

Најчитани вести