четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 49

Општина Гази Баба и ЕВН забрзано работат граѓаните од поплавените подрачја што поскоро да добијат струја

Онаму каде што не беше оспособена електрична мрежа на неколку локации беа поставени агрегати за напојување со електрична енергија.

struja-6-1024x1024

Последни вести

Општина Гази Баба во соработка со ЕВН забрзано работи на тоа граѓаните од поплавените подрачја што поскоро да добијат електрична енергија.

Досега е пуштено уличното осветлување во Ченто, Инџиково како и на улицата „Алија Авдовиќ” во Сингелиќ.

Напонската мрежа е пуштена во функција во Ченто и Инџиково, а е осветлено и игралиштето во ОУ„25 Мај”.

Онаму каде што не беше оспособена електрична мрежа на неколку локации беа поставени агрегати за напојување со електрична енергија.

Најчитани вести