сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 51

Општина Гази Баба потпиша меморандум со Турската асоцијација на Бизнис Ангели

Општина Гази Баба потпиша меморандум со Турската асоцијација на Бизнис Ангели. Целта на овој меморандум, како што информираат од општината е да се создаде партнерство помеѓу општина Гази Баба и ТБАА (Турска асоцијација на Бизнис Ангели) и да ја продолжи соработката помеѓу бизнис ангели од Турција и ЕУ.

memorandum-gazi-baba

Последни вести

Општина Гази Баба потпиша меморандум со Турската асоцијација на Бизнис Ангели. Целта на овој меморандум, како што информираат од општината е да се создаде партнерство помеѓу општина Гази Баба и ТБАА (Турска асоцијација на Бизнис Ангели) и да ја продолжи соработката помеѓу бизнис ангели од Турција и ЕУ.

Општина Гази Баба потпиша меморандум со Турската асоцијација на Бизнис Ангели

Општина Гази Баба потпиша меморандум со Турската асоцијација на Бизнис Ангели

Меморандумот исто така се однесува и на размена на информации, можни инвестиции, обука и промовирање на бизнис ангел-инвестирање во своите земји.

Општина Гази Баба потпиша меморандум со Турската асоцијација на Бизнис Ангели

Општина Гази Баба потпиша меморандум со Турската асоцијација на Бизнис Ангели

Со потпишувањето меморандумот од страна на градоначалникот Тони Трајковски и претседателот на ТБАА, се поставија условите за соработка која ќе овозможи на општината зајакнување на стартап заедницата во Македонија спојувајќи ги претприемачите и ангел инвеститорите од Македонија и странство при што го стимулира почетокот и растот на малите и средни претпријатија како и подршката за отварање на нови работни места.

Најчитани вести