вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 48

„Орден за заслуги за Македонија“ за МРТ

ordennn

Последни вести

По повод 70-годишнината од основањето на Македонското радио и 50-годишнината од основањето на Македонската телевизија претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов со „Орден за заслуги за Македонија“, ќе ја одликува Македонската радио-телевизија.

„Орден за заслуги за Македонија“ МРТ го добива за исклучителните резултати во негувањето, презентирањето и промовирањето на духовните вредности и културното творештво на Република Македонија и нејзина афирмација во светот, соопшти кабинетот на претседателот Иванов.

Најчитани вести