Магазин

ФОТО: Кога гавран ќе јавне орел

ФОТО: Кога гавран ќе јавне орел
ФОТО: Кога гавран ќе јавне орел

Луѓето многу ретко имаат можност да го видат магичниот свет на животните.

Овие фотографии ги направил фотографот на птици, Фу Чен, кои потоа биле објавени на Национална географија.

gavran1

Тој бил сведок на една многу несекојдневна и ретка ситуација, кога гавран слетал на грбот на ќелав орел.

gavran2

Според Чен, гавраните се познати по тоа што агресивно ги малтретираат другите птици грабливки кои се многу поголеми од нив кога ќе ги забележат на нивна територија.