среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 50

Оровчанец: Без субвенции нема сериозно земјоделско производство

Во дебатата на Телевизија Нова во која се зборуваше за предизвиците во земјоделството учествуваше и претседателот на Агробизнис комората при ССК, Огнен Оровчанец.

ognen-orovchanets-640x360

Последни вести

Според Оровчанец, нешто што се истакнува во изминативе триесетина години е дека без државна поддршка не може да има сериозно земјоделско производство.

-Мораме да се вратиме назад, до 2006 година субвенциите во Македонија беа шест милиони евра. Денеска се 140-150 милиони евра. Најновите проекти само ги потврдуваат оние позитивни искуства што се забележани во светот на задржување на популацијата во одредени региони, додаде Оровчанец.

 

Најчитани вести