недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 18

Оружје украдено од полициски магацин во Црна Гора

Бугарската полиција заплени хероин во вредност од речиси 260.000 евра

Бугарската полиција заплени хероин во вредност од речиси 260.000 евра

Поврзани вести

Триесет снајпери и значителна количина муниција се украдени од полициски магацин во зграда во која претходно бил Центарот за безбедност во Подгорица.

Инспекторите привеле на информативен разговор повеќе свои колеги како и магационери кои имале клучеви. Засега никој не е официјално осомничен.

Полицијата смета дека пушките кои освен снајпер имале и придушувачи, завршиле на илегалниот пазар.

– По преселувањето на ЦБ во Подгорица во нови простории во Управата на полицијата, дел од оружјето останало во магацинот. Таму имало пушки со снајпери и придушувачи, како и околу 10.000 парчиња разна муниција, изјави за Дан соговорник од полицијата.

Најчитани вести