Македонија

Осигурениците можат да се пререгистрираат во истурените шалтери на ФЗО

Осигурениците можат да се пререгистрираат во истурените шалтери на ФЗО

До крајот на март невработените лица носители на здравствено осигурување потребно е да се пререгистрираат во подрачните служби на Фондот за здравствено осигурување на Македонија (ФЗОМ).

„Осигурениците кои треба да се регистрираат,пререгистрираат во подрачната служба на Фондот во Скопје, заради заштеда во време и пари кои ги губат патувајќи до центарот на градот каде е сместена Подрачната служба на ФЗОМ во Скопје, можат да се регистрираат/пререгистрират во задолжителното здравствено осигурување и во истурените шалтери на подрачната служба на ФЗОМ во Скопје сместени во Поликлиниките на Здравствен дом во Ѓорче Петров, Драчево, Чаир, Ченто, Шуто Оризари како и во зградата на општина Илинден и во истурените шалтери на подрачната служба на ФЗОМ во Тетово во поранешната зграда на општина Камењане во општина Боговиње и во Здравствен дом во општина Желино,“ информираат од ФЗО.

Одзивот на невработените лице се уште е незадоволителен, само 46.51 отсто извршиле пререгистрација односно 113.067 лица, од вкупно 243.085 лица.

Фондозт апелира осигурениците да си ја иззвршат обврската, а сите потребни документи за пререгистрација се наоѓаат на шалтерите на ФЗОМ и на веб страницата на фондот www.fzo.org.mk, Фондот преку својата инфо линија 080033222 и инфо мејлот info@fzo.org.mk стои на располагање за било какви прашања.