Македонија,Крими хроника

Осквернавен гроб во битолско

Осквернавен гроб во битолско

Засега непознат сторител вчера извршил сквернавење на гроб на гробиштата во атрот на село Лавци, битолско.

Сторителот ја извадил од лежиштето и ја оштетил надгробната мермерна плоча, го ископал гробот, по што одзел златен накит, со што се стекнал со противправна имотна корист од околу 15.000 денари, а причинил матријална штета од околу 20.000 денари. СВР-Битола превзема мерки за пронаоѓање на сторителот.