Свет

Ослободени сите патници од киднапираниот либиски авион

Ослободени сите патници од киднапираниот либиски авион

Во авионот А320 имало 111 патници и седум члена на екипажот. Авионот летал на локална линија од Себха кон Триполи во Либија, но бил прунуден да слета на Малта.

Според медиумот, во авионот се најверојатно двајцата киднапери и некои од екипажот на авионот.