Магазин

Ослободете се од стресот за само 5 минути!

Ослободете се од стресот за само 5 минути!

Ако во последно време сте „роб“ на стресот, кој ја одзема вашата енергија, потребен ви е само еден лит од растение кое веројатно веќе го имате дома.

Станува збор за ловоровиот лист! Ова растение кое потекнува од Медитеранот може да Ви помогне за помалку од 5 минути да се ослободите од стресот.

 

Рускиот научник Генадиј Малахов открива дека ловорот ослободува од неверојатна количина на стрес. Покрај тоа што е чест зачин во кулинарството, ова растение сега може да биде главен начин за лекување.

Се што треба да направите е да запалите сув ловоров лист во пепелник. Излезете од собата на 10 минути. Кога ќе се вратите ќе забележите сосема поинаква атмосфера. Ќе почуствувате пријатен мирис кој опушта.

Вдишете длабоко и оставете мирисот да ви го смири телото и духот.