Македонија

„Ослободување на Скопје“ е македонскиот кандидат за Оскар

„Ослободување на Скопје“ е македонскиот кандидат за Оскар

Филмот бил избран со мнозинство гласови од Комисијата за избор, во состав: Лабина Митевска (претседател), Наум Доксевски, Дејан Дуковски, Петар Богоевски, Роберт Јазаџиски, Мето Јоваовски и Игор Василев-Новоградска (членови).

„Ослободување на Скопје“ премиерно беше прикажан на отворањето на Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ во Битола на 10 септември и веќе се прикажува во киното Синеплекс во Скопје.

Неговата официјална премиера ќе биде одржана на 1 октомври во киното Милениум.