Македонија

Осми април неработен за припадниците на ромската заедница во Македонија

Осми април неработен за припадниците на ромската заедница во Македонија

Осми април е неработен ден за припадниците на ромската заедница во Македонија, по повод Меѓународниот ден на Ромите.

Согласно Законот за празници овој ден е не работен за сите припадници на оваа заедница.