Македонија

Остатоци од кашест снег на дел од патиштата

Остатоци од кашест снег на дел од патиштата

Сообраќајот на сите државни патишта се одвива отежнато во зимски услови,наместа со остатоци од кашест снег на коловозот по интервенција на дежурните екипи на Македонија пат. Поради ниските температури наместа е можна појава на голомразица.

Забрани за сообраќај за тешки товарни возила има на патните правци:Гостивар-кракМаврово-Дебар,Тетово-П.Шапка,Тетово-гр.премин Јажинце,Стража,Дебар-Струга,Буково, Ѓавато,Струга-гр.преминЌафасан.

Во клисурите и усеците можна е појава на помали одрони, особено на патните правци: Кочани – Делчево, Виница – Берово, Маврово-Дебар-Струга, Д.Капија – Удово и Катланово-Велес.

Од Македонија пат на учесниците во сообраќајот им препорачуваат внимателно управување со возилата,почитување на поставената сообраќајна сигнализација, како и прилагодување на брзината спрема условите на пат.