петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 56

Остоjиќ: Грција да престане да испраќа мигранти кон Европа

Апсолутно неприфатливо е Грција да ги испразнува своите бегалски кампови и да ги испраќа луѓето преку Македонија и Србија во Хрватска, нагласи Остоиќ.

Остоjиќ: Грција да престане да испраќа мигранти кон Европа

Остоjиќ: Грција да престане да испраќа мигранти кон Европа

Поврзани вести

Хрватска ќе побара Грција да престане да ги испраќа мигрантите од Блискиот Исток кон останатиот дел од Европа, изјави хрватскиот министер за внатрешни работи, Ранко Остоjиќ.

Министерот на прес-конференција во прифатниот центар Опатовац, во близина на Товарник, истакна дека тоа ќе го побара на утрешната средба на министрите за внатрешни работи од ЕУ.

Апсолутно неприфатливо е Грција да ги испразнува своите бегалски кампови и да ги испраќа луѓето преку Македонија и Србија во Хрватска, нагласи Остоиќ.

Најчитани вести