четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Островот Сазан – некогаш воена база, а денес туристичка атракција

Албанскиот остров Сазан ќе стане туристичка атракција

Островот Сазан - некогаш воена база, а денес туристичка атракција

Островот Сазан - некогаш воена база, а денес туристичка атракција

Поврзани вести

Албанија реши од некогашната воена база Сазан да направи туристичка атракција.

Албанците сметаат дека Сазан е одлична шанса за развој на туризмиот, со оглед на тоа дека е преполн со бункери и тунели.

За време на историјата беше мета на разни војски – римски, османлиски, грчки, италијански, па дури и германски.

Инаку е познато дека летувањето во Албанија е многу евтино.

Погледнете…

sazan1

sazan2

sazan3

sazan4

 

Најчитани вести