четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Осуда за нападите врз медиуми

Апелираме да не се попречува работата на медиумите и медиумските професионалци, велат од Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги.

Осуда за нападите врз медиуми

Осуда за нападите врз медиуми

Последни вести

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги најостро го осудува нападот врз Радио Слободна Македонија за време на вчерашните протести.

-Правото на протест е уставно загарантирано, но исто така, фундаментален предуслов за демократско општество е правото на слобода на прием и пренесување информации. Затоа уште еднаш апелираме да не се попречува работата на медиумите и медиумските професионалци, велат од Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги.

Најчитани вести