Бразил2014,Спорт

Осум факти кои не сте ги знаеле за фудбалот

Осум факти кои не сте ги знаеле за фудбалот

Во екот на Мундијалот во Бразил Ви ги претставуваме фактите кои многумина не ги знаат, а се поврзани со фудбалот:

1. Осум од 12-те градови-домаќини на Мундијалот во Бразил спаѓаат во 50-те најнасилни градови во светот

2. Светското првенство во Катар 2022 година ќе однесе повеќе човечки животи од 11 Септември 2001 година поради изградбата на стадионите во небезбедни и несоодветни услови за работа

3. Лусеил градот домаќин во 2022 година сеуште не постои

4. 149-0 е највисокиот резултат кој некогаш е постигнат во фудбалот

ronaldo

5. Во 2013 година, фудбалерот Кристијано Роналдо отвори Музеј кој си го посвети на сам себе

6. Повеќе од една од 20 повреди фудбалерите ги добиваат кога прославуваат за дадениот гол

7. Дваесетмесечно бебе стана најмладиот професионален фудбалер откако беше забележан од еден белгиски клуб

8. Првиот фудбалски натпревар кој бил пуштен на телевизија бил меѓу првиот и вториот тим на Арсенал во 1937 година

fudbal