Македонија

Осум години од хеликоптерската несреќа кај катлановско Блаце

Осум години од хеликоптерската несреќа кај катлановско Блаце

Со положување цвеќе на спомен-обележјата пред Командата на ВБР во касарната „Страшо Пинџур“ во Петровец и на кај катлановско Блаце денес ќе бидат обележани осум години од хеликоптерската несреќа во која трагично загинаа 11 припадници на воздухопловната бригада (ВБР) на АРМ.

Почит на загинатите ќе им оддадат делегации од Кабинетот на Претседателот на Република Македонија, Министерството за одбрана и Генералштабот на АРМ, Здружената оперативна команда (ЗОК) на АРМ, ВБР, како и  членови на нивните семејства.