понеделник, 21 август 2017  |  Вести денес: 2

Осум лица уапсени на Косово поради шверц со луѓе

Осуммината биле уапсени во три градови со помош на Европол и полициите на Унгарија, Хрватска, Словенија и Италија.

132649244

Последни вести

Косовската полиција соопшти дека уапсила осум членови на криминална група, која се занимавала со нелегално пренесување на луѓе во западноевропските земји.

Осуммината биле уапсени во три градови со помош на Европол и полициите на Унгарија, Хрватска, Словенија и Италија.

Полицијата тврди дека бандата илегално шверцувала 35 малолетни етнички Албанци, главно во Италија, а за извршената работа добивале околу 3.500 евра за човек.

Најчитани вести