петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Осумдесет отсто од луѓето во светот загрижени за климата

susa

Последни вести

Осумдесет отсто од луѓето во светот се мошне загрижени за состојбата со климатските промени, покажува едно меѓународно истражување, организирано истовремено во 79 земји.

Резултатите покажуваат дека 78,8 отсто од анкетираните се мошне загрижени, 18,96 проценти се средно загрижени, додека 1,65 проценти не се воопшто загрижени.

Коорганизатор на истражувањето се Обединетите нации, а првите резултатите официјални ќе бидат претставени во среда во Бон пред делегатите, кои преговараат за светската спогодба за глобално затоплување, која се очекува да биде примена на конференцијата за климата во Париз во декември.

Најчитани вести